Det bör du tänka på när du ska göra en ansökan om lån

När du gör en ansökan om lån bör du jämföra olika långivare. Detta beror på att olika långivare passar för olika människor och deras specifika förutsättningar och behov. Dessutom är ju tanken med ett lån (oavsett form) att du ska få det bästa lånet som passar dig. Det kan handla om låg ränta, andra goda villkor eller ytterligare faktorer som du tycker är viktiga.

Innan du gör en ansökan om lån bör du till exempel fundera på:

  • Vilken sorts lån är du i behov av? Det kan till exempel vara ett billån, samlingslån eller privatlån.
  • Hur mycket vill eller behöver du låna? Det är lätt att säga att man vill låna så mycket pengar som möjligt men lånet ska ju också betalas tillbaka. Detta inklusive alla avgifter och med ränta. Det är därför sunt och viktigt att inte låna mer än vad man har råd med.
  • Hur lång återbetalningstid vill du ha? Återbetalningstiden påverkar den totala månadskostnaden på lånet. Därför behöver du fundera på om du ska betala en högre kostnad per månad eller ha lånet under en längre tid istället.

Så gör du en ansökan om lån

Att göra en ansökan om lån är inte bara enkelt utan är generellt också en snabb process. Du ansöker smidigt genom att följa nedanstående steg:

  • Du gör en ansökan om lån på ett smidigt och enkelt sätt med hjälp av till exempel mobilt Bank-ID.
  • Du får flera erbjudanden från långivare som vill låna ut pengar till dig utifrån den information som du har lämnat.
  • Du jämför olika långivare för att hitta det lån som uppfyller dina kriterier.
  • Du väljer en specifik långivare och skriver avtal med denne.
  • Utbetalning av lånet sker till dig.

Som du märker är låneprocessen i de flesta fall en smidig sådan och sköts generellt helt digitalt. Exakt hur mycket pengar du kan beviljas och vilken ränta och återbetalningstid som just du kommer att få beror på din kreditvärdighet. Om du till exempel har låg årsinkomst eller betalningsanmärkningar kommer du antagligen att få färre erbjudanden från långivarna.