Därför ska du utvärdera ditt assistansbolag

Den som har assistans beviljad har i regel också anlita ett assistansbolag som verkställer dom insatser man behöver för att klara av det vardagliga livet. Oftast rullar det på utan att man kanske reflekterar över hur saker och ting fungerar – något man faktiskt borde göra. Att utvärdera assistansbolaget man anlitat med jämna mellanrum gör att man lättare kan hitta fel och brister men också att man kan försäkra sig om sin egen trygghet.

Uppfylls dina krav på assistans?

Den största anledningen till varför man bör utvärdera sitt assistansbolag då och då är för att verkligen veta att dom krav och önskemål man har uppfylls på ett bra sätt. Det kan röra sig om alltifrån bemötande från ledningen till hur personalen utför sina arbetsuppgifter. Det är otroligt viktigt att man känner sig trygg med sin assistans och även om det känns som att allt rullar på i vardagen kan det finnas små saker som man inte lyfter fram.

Genom att ta sig tiden att fundera på alla delar kan man upptäcka sådant man inte är nöjd med innan det hunnit bli ett stort problem.

Okej att byta assistans

Om man satt sig ned för att utvärdera sitt assistansbolag och kommit fram till att man inte är nöjd så är det helt okej att byta. Man säger då upp samarbetet med det nuvarande bolaget men innan man gör det kan det vara klokt att först bestämma sig för vilket man vill byta till. Även här är det viktigt att göra en utvärdering av potentiella bolag som känns intressanta.

Vid första valet av assistansföretag

Står man inför att välja ut ett assistansbolag för första gången är det även här värt att lägga tid och energi på att jämföra och utvärdera innan man fattar ett beslut. Detta kan man göra antingen på egen hand eller med hjälp av en oberoende assistansförmedling. Assistansförmedling.se är ett av dessa som både kan hjälpa till med det första valet eller om man känner att man skulle vilja byta från ett assistansbolag till ett annat.

Utvärdering är viktigt både innan, under och efter man anlitat ett assistansbolag. Det är många saker som ska klaffa och även om det bara är små vardagliga saker så är det viktigt att man är nöjd. Är man det så är det skönt att ha det svart på vitt och är man inte det kan det vara läge att se sig om efter något annat.