Så kan du bo för 1,5 miljoner

Funderar du på att flytta och är villig att betala 1,5 miljoner för ditt nya boende? Då kan du få en liten studentlya på 20kvadrat eller en mäktigt stor villa med tillhörande skog. Det är bara att välja och vraka. Vad som avgör vad du får är framförallt var i landet du vill bo.

 
Här är några exempel på bostäder som låg på Hemnet under november 2015. Alla med ett utgångspris på ca 1,5 miljoner. Samma pris som man kan köpa en etta i Stockholm. En etta med kokvrå och minimalt badrum.

 
Enskild gård på udde
I Älvsbyn ligger en vacker byggnad på 120kvadratmeter (3 rum och kök) som passar utmärkt för den som vill bo nära naturen. Längst ut på en udde ligger gården som därmed ger ägaren badmöjlighet, fina promenadområden och vacker skärgårdsutsikt från flera av huset fönster. På gården finns även ett boningshus, en mindre sommarstuga samt ett garage. Tack vare renoveringar är den årliga kostnaden för boendet lågt. Bland annat finns sjövärme. Njut av 1,5 hektar mark för 1,5 miljon.

 
172 kvadratmeter och sju rum
Den som tycker att 120 kvadratmeter och tre rum är för lite kan välja att flytta till Lysekil. Här finns villan med sju rum och sammanlagt 172 kvadratmeter. Den ligger mycket centralt i Brastad och har flera rum som är renoverade. I trädgården finns gott om plats och bland annat ett växthus och drivbänkar. Priset är lite drygt 1,5 miljoner.

 
Stor vill med tillhörande lada
På Nygårdsbacken i Leksand står en villa som ligger ute för 1,7 miljoner. För denna summa får man 146 kvadratmeter fördelade på 4 rum och kök. En mycket mysig byggnad som även har en trevlig trädgård men flera fina inslag och detaljer. Njut av sommaren på altandäcket. Eller varför inte bygga om ladan som är i två våningar till gästhus och ha vandrarhem på sommaren?