Välj rätt lokalförmedling i Stockholm utifrån dina behov

När ditt företag ska hyra en kontorslokal har du två alternativ att välja mellan. Du kan antingen på egen hand ge dig ut på fastighetsmarknaden i jakt på den rätta lokalen, eller så kan du ta hjälp av en lokalförmedling i Stockholm. Det sistnämnda alternativet ger dig tillgång till en byrå vilken fungerar som en slags mäklare och kan ta hand om allt kring uthyrningen åt dig. Detta gör att du slipper leta upp lokaler, sålla agnarna från vetet och förhandla om hyran etc.

Att tänka på vid val av lokalförmedling i Stockholm

Det är viktigt att du väljer rätt lokalförmedling i Stockholm att representera dig och dina intressen. Aktören ifråga bör kunna vägleda dig genom varje enskilt steg i processen och hjälpa dig att hitta den perfekta lokalen för ditt företag. För att underlätta valet av lokalförmedlare kan du med fördel utgå från följande faktorer:

  • De sätter dina intressen först under hela processen. Det är viktigt att du anlitar en aktör inom lokalförmedling i Stockholm som under hela processen sätter dina intressen i första rummet. Om du skulle välja en aktör som främst hjälper hyresvärden hamnar du direkt i numerärt underläge och får bara ytterligare en motståndare vid förhandlingsbordet. Därför är detta den första punkten som du bör kunna bocka av på din lista.
  • Du får se alla de lediga lokaler som finns tillgängliga. Om aktören ifråga representerar dig och ditt företag bör du få se alla de tillgängliga lokaler som finns att välja bland. En mäklare som representerar hyresvärden kommer istället bara att visa dig de lokaler inom hyresvärdens fastighetsbestånd som för närvarande är lediga. Men du vill ju kunna jämföra lokaler i flera olika kontorsbyggnader för att säkerställa att du i slutändan hyr in dig i den rätta lokalen för just ditt företag.
  • De hjälper dig med själva beslutsfattandet. Som du säkert känner till kan det ibland vara svårt att fatta de svåra besluten. Ett sådant beslut är valet av vilken lokal ditt företag ska hyra. Därför kan det vara bra att samarbeta med en aktör som kan hjälpa dig lite grann på traven i själva beslutsfattandet. Detta förstås utan att pusha för en viss hyresvärd och dennes lokaler i hyresvärdens egenintresse.