Anders Tibblings intresse blev till en karriär

Uppväxt i Linköping, lång och börjar närma sig femtio-strecket – det är inte många fakta att pussla ihop till mannen Anders Tibbling. Men så är det kanske inte heller privatpersonen som ska synas utan hans företag. Tibbling driver företag verksamma på internet. Det handlar om passiv inkomst, onlinemarknadsföring och sökmotoroptimering. Han är en självlärd entreprenör.

Vägen mot att jobba med webbdesign…

Entreprenören Anders Tibbling.När man har svårt att gå upp på morgonen, svårt att koncentrera sig och svårt att passa tider så blir man lätt klassad som problembarn. I skolan trivdes Tibbling inte alls för det fanns så mycket annat som var mer spännande att upptäcka. Han visste ju att om han bara fick sitta med saker som intresserade honom så var det inget problem med koncentrationen. Att plugga till ett prov var ganska hopplöst, medan han kunde sitta i timmar med att plocka isär något för att kolla hur det fungerade på insidan. Räddningen blev datorerna, och lite senare även internet. Här hittade Tibbling en värld han kunde gå fullständigt in i. I datorvärlden fann han ett intresse och en passion som han så småningom lyckades att göra till ett jobb och en karriär.

ledde vidare till att bli entreprenör.

Tibbling hade ju redan tidigt känt att han inte var som alla andra. Tanken på att under ett helt liv ta sig upp på morgonen för att gå till jobbet var något som han starkt vände sig mot och när han kommit ut i arbetslivet började han söka lösningar för att slippa göra som alla andra. Han jobbade som webbdesigner och hade börjat konstruera en del privata websidor när han fick en kommentar från en av sina chefer som fick honom att tänka till. Han hade redan känslan av att han inte länge till skulle vilja jobba med just webbdesign, bland annat eftersom han tyckte att alltför många utbildades inom just webbdesign och att det skulle bli konkurrens om jobb som han innerst inne heller inte ville ha. Chefens kommentar om en websida som Tibbling byggt var att ”den där är ju inte sökvänlig”. Tibbling blev nyfiken och började göra research. Han tog hela semestern på sig för att läsa på om sökmotoroptimering. Resultatet efter den semestern blev ett sakta växande sidoprojekt med passiva inkomster.

Efter att ha försökt marknadsföra sina idéer ett tag insåg han att för att komma vidare var det nödvändigt med en flytt till Stockholm. Där fanns de kontakter han behövde och förebilder inom branschen som redan uppnått det Tibbling ville åstadkomma. Och man kan väl säga att han lyckades ganska väl för idag lever han på sina internetföretag och har således uppnått målet att inte behöva ha en arbetsgivare, inte behöva gå upp tidigt varje morgon för att åka till jobbet.

Anders Tibbling rensade sina bankkonton och satsade allt på en flytt till Stockholm. Han skaffade sig en lägenhet och flyttade in tillsammans med sin dator. Ett år senare levde han precis som han önskat. Han sover numera till 12 och kan sedan jobba fram till småtimmarna, dessutom har kontot för taxiresor och krogliv hade ökat väsentligt.

Läs mer om Anders Tibbling här