Fördelarna begravningsbyrå visar i Gävle

Att marknadsföra sig som begravningsbyrå handlar om att hitta en mycket tydlig balans. Det är ett känsligt ämne och det är därmed viktigt att kunderna inte upplever företaget som påträngande. Genom att se på hur begravningsbyråer från Gävle marknadsför sig på Adwords visas delvis hur de väljer att lyfta fram sina fördelar.

Gott rykte för begravningsbyrå i Gävle

Bland de begravningsbyråer som marknadsför sig på Google är det mycket vanligt att använda ord som ”högt kundbetyg” och ”goda recensioner”. En begravningsbyrå lyfter fram att de fått betyget 9,3 av 10 på en recensionssida medan en annan byrå skriver att de har 4,7 av 5 på Reco.se. Det finns få branscher som så tydligt bedöms utifrån bemötande. De anhöriga kommer till byrån ofta redan dagen efter dödsfallet och det är inte säkert att chocken ännu lagt sig ordentligt. I och med att många är oroliga och i starka känslor är bemötande extremt viktigt. Det kan vara en orsak till att så många byråer väljer att poängtera att de fått gott betyg från tidigare kunder.

Pris för begravningsbyrå

En av begravningsbyråerna som ”sticker ut” mot övriga i Gävle väljer att lägga fokus på priset. Detta var något som nästan var otänkbart för ett tiotal år sedan men efter att allt fler exempelvis önskar direktkremation har även flera begravningsbyråer börjat erbjuda ”budgetalternativ”. Om dessa begravningar bokas ingår ingen ceremoni alls. Den avlidna läggs i en speciell kremationskista och transporteras till kremering. För vissa personer är det otänkbart att välja detta alternativ då man vill ge den avlidne ett ”sista farväl”. Men samtidigt kan man ordna egen ceremoni på annan plats ett tag efter kremeringen skett.

”Finns när du behöver det”
Ännu en fördel som kan ses i marknadsföringen är tillgängligheten. En begravningsbyrå skriver att de ”finns där när du behöver” dem. När man däremot besöker deras hemsida framgår att byrån har öppet 9 – 17. Det handlar alltså inte om extraordinära öppettider utan att man finns tillgänglig att ordna med en begravning när detta behövs. Det begravningsbyråer i Gävle valt att marknadsföra sig med är alltså främst ett gott bemötande och lågt pris. Vad prioriterar du i val av begravningsbyrå?