Så hittar du lediga kontor i Stockholm

Så hittar du lediga kontor i Stockholm

Har du startat ett nytt företag eller behöver din verksamhet flytta till större lokaler? Det kan vara lurigt att på egen hand hitta lediga kontor, speciellt i Stockholm där konkurrensen alltid är hård. Ett bra första steg när du är på jakt i kontorsdjungeln är att kontakta några olika förvaltare för att se vad de har att erbjuda, för att sedan fortsätta med uteslutningsmetoden tills du hittat det kontor som passar för din verksamhet.

Kolla utbudet

Steg ett är såklart att se över vad som finns. I Stockholm finns ett flertal företag som hyr ut och förmedlar kontorslokaler och det brukar ofta finnas lediga kontor att tillgå på flera olika platser. När du vet hur utbudet ser ut kan du sedan välja ut några du gillar och kolla närmare på dessa för att se om de matchar dina krav.

I vilket område vill du arbeta?

Är det viktigt att ditt kontor ligger mitt inne i Stockholm eller kan det lika gärna ligga en bit utanför? Det här kan vara en stor del i att hitta ett ledigt kontor eftersom utbudet ofta är något mindre ju mer centralt man kommer. Kontor med attraktiva lägen är ofta redan upptagna och väntetiden kan vara väldigt lång. Är det dock där du vill hålla till så kan du stryka de som ligger utanför det område som intresserar dig, och du är ännu ett steg närmare att hitta det perfekta kontoret.

Budget och prisklass

Läget är såklart en av de avgörande sakerna för hur mycket kontoret kommer kosta dig. Har du redan innan gjort en budget vet du hur mycket pengar du har råd att spendera på den nya lokalen och även här kan du köra med uteslutningsmetoden på det som känns för dyrt. Kvar blir några kontor i rimlig prisklass och i rätt område, och har du tur kan du få tillträde utan någon längre väntetid.

För att hyra kontor i Stockholm krävs både lite hjälp och tålamod för att det ska gå vägen men vet man precis vad det är man efterfrågar när det kommer till saker så som område, prisklass och storlek så är man en god bit på väg. Ibland har man tur och hittar det man söker med en gång, och ibland kan man behöva vänta på sin tur och då kanske man får nöja sig med ett tillfälligt kontor under tiden.