Måste dina byggnadsställningar hyras i Vänersborg…

Måste dina byggnadsställningar hyras i Vänersborg…

Ett vanligt ”fel” som sker av privatpersoner är att de söker hjälp med tjänster enbart från sin egen stad. Om du bor i Vänersborg och behöver hyra byggnadsställningar – vad säger att företaget som hyr ut måste vara från din stad? Det finns både fördelar och nackdelar med att hyra lokalt.

Privat uthyrning – Hämta och lämna själv

Vid uthyrning till privatpersoner är det vanligt att kunden själv kommer till uthyraren, väljer byggnadsställningar och transporterar hem dem. Detta antingen på egen släpvagn eller tillhörande vagn. Oavsett så är det kunden som sköter både transport och montering.

De flesta uthyrare i Vänersborg erbjuder däremot både uthyrning och montering i det fall som kunden önskar dessa tillägg.

Att hyra från ett lokalt företag har därmed vissa fördelar:

  • Enkelt att hämta och lämna

Då det finns flera uthyrare av byggnadsställningar i Vänersborg går det lätt att åka till de olika uthyrarna och jämföra priser och utbud. Det är vanligt att modellerna presenteras online men för en ovan privatperson kan det vara en trygghet att kunna diskutera olika lösningar med uthyraren. Detta för att både hitta rätt anpassade byggnadsställningar och för att hitta en prislösning som passar.

Att hyra lokalt har därmed fördelen i att det går att jämföra, hämta och lämna i sin egen stad.

  • Smidigt vid kompletteringar

En annan fördel att hyra i lokalt, istället för närliggande stad, är att det blir lätt att komplettera vid behov av detta. Det finns en rad tillägg som kan hyras till byggnadsställningar så som säkerhetssystem och smidiga funktioner. Önskas detta i efterhand finns det tillgängligt nära om hyra sker lokalt.

Alternativet är…

Alternativet är att ställa priserna på att hyra byggnadsställningar i Vänersborg mot utbudet i Göteborg. Det är ett par mil att åka men om ett betydligt lägre pris hittas kan det vara värt en längre transportsträcka. Som visas ovan är det däremot inte bara priset som är avgörande när uthyrare ska väljas.

Om företag i Vänersborg vill hyra byggnadsställningar

Den stora skillnaden på om privatpersoner eller företag hyr byggnadsställningar är dess storlek och tidsaspekten. Företag hyr generellt betydligt större ställningar och under mycket längre perioder. I detta fall kan även företag i exempelvis Göteborg anlitas. När företag hyr ingår även mycket ofta utkörning och montering av ställningarna eftersom det finns arbetssäkerhetskrav på att allt sker helt korrekt. (Det finns inte när privatpersoner monterar och använder dem för privat bruk). Att åka ett par mil som uthyrare skapar inte stor kostnad i förhållande till totalpriset.