Städa trapphuset 

Städa trapphuset 

Ett trapphus i ett flerfamiljshus är det första som möter en hyresgäst eller besökare när man kommer in i huset. Därför är det viktigt för många, både boende och fastighetsskötare, att hålla det rent och snyggt i sitt trapphus så att ens första intryck av huset eller byggnaden blir positivt. Att städa trapphuset är dock inte mångas favoritaktivitet, och det är ofta inte den enklaste saken i världen att hålla rent heller. Därför är det tur att det finns städfirmor som man kan anlita som är experter på att städa just trapphus!

Att anlita en städfirma

När man bestämt sig för att anlita en städfirma som hjälper en med att stöda och hålla rent i ens trapphus, så är det dags att kontakta en firma som man känner att man kan lita på. Det kan till exempel vara en firma som man blivit rekommenderad av en bekant, eller helt enkelt en firma vars hemsida kändes helt rätt när man besökte den på internet. Det viktigaste är att välja en städfirma som är expert på de tjänster som man är i behov av, och som erbjuder dessa tjänster i det område där ditt hus ligger och att de är tillgängliga under tider som passar. När man väl har kontaktat en städfirma så brukar de vilja komma ut och titta på det objekt som de har anlitats för att städa. Det gör de ofta för att bedöma vilken typ avis start som kan behövas, hur mycket tid det kommer kräva och för att göra en uppskattning av hur mycket det kan komma att kosta.

Vad brukar ingå i en trappstädning?

De flesta städfirmor skräddarsyr och anpassar städningen utefter varje kunds enskilda behov. Dock finns det vissa generella delar som brukar ingå hos varje kund. Första brukar man börja med att sopa och eller dammsuga golvet i trapphuset och entrén. Om det finns mattor brukar de skakas och dammsugas. Ledstänger, dörrar och fönster torkas av och rengörs. En eventuell hiss skuras och dammtorkas. Sedan skuras alla golvytor och trapphuset lämnas skinande rent. Miljömedvetna städfirmor använder enbart miljömärkta städprodukter vilket minskar användningen av giftiga kemikalier avsevärt, eftersom att stora trapphus ofta kräver mycket rengöringsmedel.