Tillbehör för centraldammsugare

Att installera centraldammsugare är ett stort steg och en åtgärd man kommer att känna av under ett större tidsspann. Det är dock bara början och någonting som kan gå olika snabbt. För den som vill ha en färdig lösning så fort som möjligt, finns kompletta system för centraldammsugare att införskaffa. Den som istället vill vara med och påverka helheten i någon mån, kan behöva sätta sig in i vissa frågor. När väl allting är installerat och klart, kan man också passa på att botanisera i utbudet tillbehör. Det finns mycket att ta del av när det gäller tillbehör för centraldammsugare. Vissa är till för att göra förvaringen enklare, medan andra är rena funktionstillbehör.

Slangvinda för centraldammsugare

När man har en centraldammsugare är det inte längre nödvändigt att ha med sig hela dammsugaren när man städar. Dock krävs en slang som skall dras ut och in i förvaringsskåpen. Denna kan många gånger vara upp till 15 meter i längd. För att underlätta förvaringen finns slangvindor som man vevar med hjälp av ett handtag. Dessa gör det mycket smidigare att samla ihop och förvara slangen som behövs. Det finns naturligtvis också andra slanghållare för den som inte har behov av en spole att ha vid förvaring.

Brandsäker

Även om en centraldammsugare är säker och stabil i sin funktion, kan det alltid vara bra att gardera sig för risker. När man har slangar som går mellan våningar i en fastighet kan man i värsta fall transportera rök och syre genom dessa passager. Här kan man använda sig av tillbehör som stryper elden effektivt och därmed också minimerar risken för spridning. Tekniken går ut på att man har ett rör i genomföringen vilken slangen går igenom. Insidan av detta rör har en beläggning som expanderar vid exponering för värme. Detta ger ett effektivt och snabbt skydd som kan göra stor skillnad! Även om man redan har centraldammsugare kan man använda sig av dessa rör. För montering bör man välja delbara alternativ för att inte vara tvungen att dra om slangarna.

Centraldammsugare är någonting som använts under många år men som nyligen fått en större efterfrågan både från företag och privatpersoner. Här finns det mesta man behöver veta om tillbehör för centraldammsugare. Är det första gången tanken om en centraldammsugare infinner sig, finns allt att vinna på att sätta sig in i hur dessa funkar.